Poradna Notebooky


Autor: Michaela | Vloženo: 14.05.2015 000 15:27 | Témata: Poradna Notebooky

Michaela

Michaela

Výběr notebooku

Dobrý den, jako řada ostatních tápám při výběru notebooku. Současný stolní PC, už dosluhuje a chtěla bych jej proto nahradit, z praktických důvodů notebookem. Ve směs jej budu používat, jako současný, tj. veškeré kancelářské práce vč. bankovnictví, práce s fotkami, sledování filmů, net apod. Na hraní her si nějak nepotrpím.Dostala jsem nějaké tipy, které však nejsou podmínkou:
Lenovo G50 80E 3016VCK
Lenovo IdeaPad Z50-75 Whit
Lenovo IdeaPad Y580
Asus X550CC - XO072H
Děkuji za rady a tipy, Michaela

  • Fangovich

    Fangovich

    14. května 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Záleží kde rozpočtu, nějaký se pak vybere. Dal bych přednost fullHD display a Intel procesoru.
    Asi bych ale volil první možnost, Lenovo G50.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Michaela

      14. května 2015 - Michaela

      Děkuji za odpověď. Rozpočet mám do 15 000,- max, taky aby nějaký ten rok vydržel. Dívala jsem se blíže na Lenovo G50 a v recenzích uvádějí, že je tam problém se zobrazováním přechodů u barev na monitoru, tak nevím... Vzhledem k tomu, že nejsem žádný IT, mám ještě dotaz, jak vyřešit instalaci poč. softwaru fotoaparátu zn. Olympus, když na dodaném disku CD je jen Windows - XP, Vista, 7 a současné notebooky mají OP Windows 8. Dají se najít nějaké náhradní ovladače? Nebráním se i jiným značkám ( bezproblémovým ), než jsem uvedla.


    • Fangovich

      14. května 2015 - Fangovich

      Omlouvám se, možná jsem to špatně pochopil - problém je, že notebook má Windows 8.1, ale ovladače fotoaparátu jsou jen na XP, Vista, 7? Nejlepší bude se po nějakých podívat na internetu, popř. můžete mi napsat název a já se na nějaké mohu podívat. Osobně si ale myslím, že ovladače půjdou i na W8.1, ale pro jistotu se mohu podívat.
      Co se týče notebooku, volnou by mohl být první Lenovo g50, nebo tento notebook Acer, ovšem má jen 500GB disk.
      https://www.alza.cz...


    • Michaela

      14. května 2015 - Michaela

      Ano, problém ovladačů u fotoaparátu jsou jen na uvedené Windowsy. Mám foto Olympus VH-510 a také tiskárnu HP Deskjet 1050 All-in-One, u které jsou stejné ovladače. Setkal jste se již u toho Lenova s problémem barvy?


    • Fangovich

      14. května 2015 - Fangovich

      Osobně ne, tento notebook nevlastním a ani jsem jej neviděl, ale prý je podobný Lenovo z50, ten vlastní kamarád a je v pořádku. Takže nevím.
      Co se týče ovladačů, na internetu jsem nenašel, ale v režimu kompatibility s W7 by to mělo jet.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.