Poradna Lenovo IdeaPad 300 80Q700RFCK

Autor: | Vloženo: 14.10.2016 000 10:56 | Témata: Poradna Lenovo IdeaPad 300 80Q700RFCK

Indikátor nabíjení baterie

Dobrý den,
prosím vás, jak u tohoto NB poznám, že je při vypnutém počítači baterie zcela nabitá? I po 4 hodinách na nabíječce stále svítí kontrolka. U předchozího NB od jiného výrobce jsem zvyklá, že po nabití baterie všechny kontrolky zhasnou. Nerada bych baterii přebíjela...

Děkuji.

  • chimerababel

    chimerababel

    14. října 2016

    Buď přestane blikat a předtím blikala nebo u některých změní barvu svitu, každopádně bude to psáno v návodu notebooku někde na začátku (v každém manuálu). Přebíjení by nemělo hrozit na to jsou chráněny.

    PS: Jinak úplně jednoduše i kdyby žádné diody nebyli, když se baterie opravdu nabíjí (je zdroj notebooku teplý až horký) zatímco při udržovacím napětí, když je plně nabit, ale přesto v el. síti (je jen vlažný max teplý).

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Lucie Vaculíková

      14. října 2016 - Lucie Vaculíková

      Děkuji za odpověď. V manuálu je právě nabíjení popsáno "neúplně". Uvádí se tu, že "když úroveň nabití baterie dosáhne 80 %, indikátor přestane blikat, ale nabíjení bude pokračovat až do úplného nabití baterie". Přičemž bíle svítící indikátor signalizuje, že "úroveň nabití baterie je větší než 20 %".

      Takže z toho nějak nechápu, jestli indikátor svítí nepřerušovaně i v případě, že je baterie plně nabitá, nebo má indikátor po nabití zhasnout. Pokud je NB vypnutý a pouze nabíjím baterii, viděla bych zhasnutí indikátoru jako jasný signál, že baterie je nabita.

      Příště tedy vyzkouším teplotu zdroje v návaznosti na kontrolku :-) Vypadá to tedy, že tato bude stále svítit...


    • chimerababel

      14. října 2016 - chimerababel

      Ano v anglickém návodu je napsáno, že až zhasne nabitý úplně...


    • Lucie

      16. října 2016 - Lucie

      Já v anglickém návodu našla to samé, co v českém :-D Asi je to otázka výkladu, který evidentně dost dobře nechápu. Každopádně, při nabíjení mi kontrolka svítila pořád, vůbec jsem nezaznamenala blikání na začátku nabíjení, a to se NB sám přihlásil, že baterie je vybitá... Tak budu sledovat, co to vlastně dělá :-) Každopádně děkuji za snahu poradit :-)


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.