Poradna Asus K55VD-SX378H

Autor: | Vloženo: 16.03.2013 000 17:00 | Témata: Poradna Asus K55VD-SX378H

Tečka na displayi

Ahoj , chtěl bych se zeptat ,co dělat s tím že mám asi vadnej pixel, na černém povrchu je červený, když sem v chromu je modrý, chtěl bych poradit co s tím, případně reklamace atd.. Díky za odpověď ;)

  • Petr-Feďor

    Petr-Feďor

    16. března 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Přečtěte si reklamační podmínky. Někdo dává záruku na 0% vádných pixelů. Budete to tam mít napsáno. Většinou vám řeknou že je to normální a nic s tím neuděláte.
    Pokud jste koupil po netu vraťte do 14dnů.

    Norma ISO 13406-2 - Jelikož se každý LCD displej skládá z minimálně 2,35 milionů subpixelů nebo tranzistorů (15"), není z hlediska výrobních technologií prakticky možné předcházet ztrátám pixelů. Do prodeje mohou být dány LCD s maximálně deseti vadnými pixely. Norma stanovuje v souvislosti s vadnými pixely následující třídy:

    Reklamovat muzes vadu. Pokud vyrobce negarantuje nulu, ma smulu. 1 neni vada!!! Leda muze vratit ve 14 dnech v pripade nakupu prostredky na dalku.
    Jsou rozděleny do čtyř tříd, tří typů vadných pixelů a dvou frekvenčních kritérií. Vadné pixely se mohou vyskytnout jako zářivé pixely, černé pixely nebo ztráta subpixelů (nebo blikající pixely). Frekvenční kritéria rozlišují zaprvé počet bílých nebo černých pixelů vyskytujících se v konkrétní oblasti (klastru) a zadruhé ztráty subpixelů nebo blikající pixely vyskytující se v klastru. Čtyři třídy určují maximální povolený počet chyb u každého typu vadných pixelů. LC displeje značky ADI, SONY, EIZO a většina dalších LCD na našem trhu jsou zařazeny do třídy II. To znamená jestliže je počet těchto vadných bodů menší než deset, (2xTyp1, 2xTyp2 a 5xTyp3 = 2 černé body + 2 bílé body + 5 barevných bodů = max. 9 vadných) nevzniká zákazníkovi nárok na výměnu nebo reklamaci LCD displeje.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • L. Vejborný

      16. března 2013 - L. Vejborný

      Děkuji za odpověď , neexistuje něco jak ten jeden bod opravit?


    • L. Vejborný

      16. března 2013 - L. Vejborný

      ps. : je to koupeno v kamenném obchodě, 5.1 . 2013


    • Petr-Feďor

      16. března 2013 - Petr-Feďor

      někde jsem četl že se někomu po pár dnech vzpamatoval ale já tomu nevěřím. Segra měla monitor se 3ma pixelama a zustali tam napořád :-( pokud máte možnost vrátit neváhejte. (pokud ta možnost není tak je to jen o zvyku)


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.