Lenovo G505 59-376842

85 %

Popis produktu

Parametry produktu

Operační systém
Windows 8

Recenze

  • , zakoupeno v Comfor.cz

    Doporučuje produkt

    70 %
    • Tichý, rychlý, příjemný povrch. Dají se zahrát i hry
    • zatím nic

    Hodně muziky za málo peněz.

  • , zakoupeno v ExaSoft.cz

    Doporučuje produkt

    90 %

    Dobrý a dobře vybavený počítač pro běžné užívání . Mohu doporučit i ostatním .

Parametry produktu

Operační systém
Windows 8

Popis produktu

Lenovo IdeaPad G

Notebooky Lenovo IdeaPad řady G jsou cenově dostupné, ale přesto stylové a pro většinu aplikací i dostatečné výkonné. Mezi jejich další přednosti pak patří solidní výdrž při práci na bateriové napájení spolu s vysokou spolehlivostí. Jednoduchost ovládání známé z vyšších řad notebooků společnosti Lenovo nechybí ani u řady G. Notebooky IdeaPad řady G nejsou ochuzeny ani o bezpečnostní prvky.

Atraktivní cena kombinovaná se skvělým vzhledem

Unikátní sportovní styl a propracované detaily, to a mnohem víc se skrývá za atraktivní cenou notebooků Lenovo řady IdeaPad G. Nechybí tradiční ergonomická klávesnice snižující četnost překlepů včetně separátní numerické části.

Radost z obrazu

Použit je moderní HD+ širokoúhlý displej s kvalitním LED podsvícením. Displej je tak lehčí a spotřebovává méně energie než tradiční LCD displeje. Rovnoměrné podsvícení v kombinaci s HD+ rozlišením a poměrem stran 16:9 zajišťují maximální prožitek nejen při sledování filmů, ale i v případě úpravy fotografií nebo při hraní počítačových her.

Klíčové vlastnosti

Tento konkrétní model z řady Lenovo IdeaPad G je vybaven čtyřjádrovým procesorem AMD A4-5000, který pracuje na základní frekvenci 1.5GHz a je doplněn o 8GB operační paměti typu DDR3. 15.6" displej s poměrem stran 16:9 disponuje HD rozlišením 1366x768 obrazových bodů a zobrazení na něm zajišťuje grafická karta AMD Radeon HD 8330M. Pro uživatelská data je určen 51TB pevný disk a nechybí ani DVD±RW/RAM mechanika. Mezi rozhraními lze využít bezdrátové Wi-Fi a Bluetooth a dále je k dispozici trojice portů USB, z nichž jsou dva specifikace 3.0. V neposlední řadě je třeba zmínit integrovanou kameru a numerickou část klávesnice. Notebook je dodáván s operačním systémem Windows 8.

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Hodnocení produktu

3zákazníci doporučují produkt
0zákazníků nedoporučuje produkt
85 %
průměr z 14 hodnocení
5
6 ×
4
8 ×
3
0 ×
2
0 ×
1
0 ×
  • , zakoupeno v Comfor.cz

    Doporučuje produkt

    70 %
    • Tichý, rychlý, příjemný povrch. Dají se zahrát i hry
    • zatím nic

    Hodně muziky za málo peněz.

  • , zakoupeno v ExaSoft.cz

    Doporučuje produkt

    90 %

    Dobrý a dobře vybavený počítač pro běžné užívání . Mohu doporučit i ostatním .

  • Doporučuje produkt

    70 %
    • Výdrž na baterii (wifi+net= 5 hodin)
    • 4 jádrové cpu
    • Přepínání grafik
    • Na cenovou kategorii odolné tělo
    • Dobrá klávesnice
    • Slušný displej
    • 2x USB 3.0
    • Pohodlný přístup ke komponentům
    • Slušný a hlasitý zvuk
    • Hdmi i vga výstup
    • Výborné chlazení
    • Poměr cena/výkon
    • Wifi karta (pod Windows 7 špatné ovladače), malý dosah
    • Ovladače od amd na Enduro (přepínání grafik) způsobují často kolize s následným pádem systému
    • Nepodporuje dual chanel RAM a při 2 modulech ram se neuvěřitelně zhorší latence
    • Plastová mřížka výdechu chlazení se brzy zlomí (velmi jemný plast)
    • DVD mechanika působí pocitem, že se brzy rozpadne

    Hledaj jsem notebook s co nejlepším poměrem cena/výkon bez OS a do 9000Kč. Původně mělo rozhodnutí padnout na nějaký kousek z druhé ruky, ale po to, co se našlo Lenovo G505 bez OS za 7900kč jsem neváhal a koupil ho. Vlastnil jsem již mnoho laptopů z různých cenových kategorií a v této kategorii ho můžo přímo srovnat s Asusem X54, Lenovo mi vychází výhodnější. Má to ale i svá proti... Je to nová technika od Amd, takže ovladače stojí zatím za starou bačkoru, největší výtku mám k wifi kartě, má opravdu mizerný dosah..
    Výkon procesoru je na 4-jádro mizerný, ale oproti dřívějším Amd je to o mnoho % lepší. Výkonově se rovná Core 2 duo na 2,3GHz. Propustnost pamětí žádná sláva, ale u tohoto laptopu nehraje moc roli. Integrovaná grafika zvládá veškeré multimediální obsahy bravurně i ve FullHD. Dedikovaná karta patří k těm méně výkoným. Hry staršího data jako Bioshock nebo Serious Sam 2 se dají zahrát v max detejlech, ale novější hry jako Metro 2033 jen na úplné minimum.

{"Oblíbené kategorie":[["Příslušenství pro dětské zbraně","https://prislusenstvi-pro-detske-zbrane.heureka.cz/"],["Tužky, mikrotužky a versatilky","https://tuzky-a-mikrotuzky.heureka.cz/"],["Rostlinné alternativy jogurtů","https://rostlinne-alternativy-jogurtu.heureka.cz/"],["Dětské hřebeny a kartáče ","https://hrebeny-kartace-vlasy.heureka.cz/f:23878:21361283/"],["Naslouchátka","https://naslouchatka.heureka.cz/"],["Nordic Walking hole","https://trekingove-hole.heureka.cz/f:22553:1/"],["Stolní lampy E27","https://stolni-lampy.heureka.cz/f:25629:25649311/"],["Dětské bavlněné punčocháče","https://detske-puncochace.heureka.cz/f:31219:1/"],["Igráčci kominíci","https://igracci.heureka.cz/f:30332:42099388/"],["Nože Dellinger","https://noze.heureka.cz/f:7917:23157426/"]],"Vybrané značky":[["Notebooky Fujitsu","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9367/"],["Notebooky Eben","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:43527438/"],["Notebooky Microsoft","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:27445322/"],["Notebooky Panasonic","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9485/"],["Notebooky Apple","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9539/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat karabinku nebo obratlík?","https://rybarske-karabinky-a-obratliky.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-karabinku-nebo-obratlik/"],["Jak vybrat podestýlku pro hlodavce?","https://podestylky-hlodavce.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-podestylku-pro-hlodavce/"],["Jak vybrat dětský bazének?","https://detske-bazenky.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-detsky-bazenek/"]],"Vybrané produkty":[["Energys Gold granule nosnice 25 kg","https://krmivo-pro-hospodarska-zvirata.heureka.cz/energys-gold-granule-nosnice-25-kg/"],["Němčina Komplet","https://vyukove-aplikace.heureka.cz/nemcina-komplet/"],["Technics SL-1210 MK7","https://gramofony.heureka.cz/technics-sl-1210-mk7/"],["Xpose povlečení mikroplyš AGNES šedé 140x200 70x90","https://lozni-povleceni.heureka.cz/xpose-povleceni-mikroplys-agnes-sede-140x200-70x90/"],["Titleist Velocity oranžové 3 ks","https://golfove-micky.heureka.cz/titleist-velocity-oranzove-3-ks/"],["Global Water Solutions GWS100L","https://tlakove-a-expanzni-nadoby.heureka.cz/global-water-solutions-gws100l/"],["EDEN WÜRZL Bujon zeleninový bez droždí BIO 250 g","https://bujony.heureka.cz/eden-wurzl-bujon-zeleninovy-bez-drozdi-bio-250-g/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}