Poradna Notebooky


Autor: | Vloženo: 30.05.2017 000 19:02 | Témata: Poradna Notebooky

Fps problém

Dobrý den.
já vím, že notebooky jsou celkově horší než počítače, ale zrovna u mého notebooku jsem čekal, že to bude v pořádku.. no jak jsem se mýlil.. když si chci zahrát far cry 4 tak na nejnižší detaily mám 30-50 fps. když hraju cs:go mám 45-60 fps. poraďte mi prosím, co s tím, jestli to nějak nejde ´´opravit´´ nebo jestli je to lepší vrátit a koupit jiný.
Procesor : intel core i5-6300HQ (4 jádrový procesor)
Grafika : NVIDIA GeForce GTX 950m 4gb

  • skandinávskýpomeranč

    skandinávskýpomeranč

    10. června 2017

    Dobrý den Martine, vaše parametry notebooku nejsou špatné. Nízký počet FPS má na svědomí grafická karta a její nastavení (buď v samotné hře, nebo v systému). Z vlastní zkušenosti vám mohu dát pár rad, které jsem osobně otestoval.
    1.) Do nového systému Windows 10 je bohužel (bohudík?) zahrnutý hráčský software Xbox Game. Doporučují v nastavení aplikace Xbox Live deaktivovat možnost "DVR". Najdete ji v nabídce Strat-Xbox-Nastavení-Záznam ze hry-dát OFF u Nahrávat herní klipy a snímky obrazovky pomocí Záznamu ze hry (jinak také Game DVR).
    2.) Možná zbytečné, ale raději se ujistěte, že máte nejnovější aktualizace pro Vaší grafickou kartu.
    3.) Některé grafické karty Nvidia si pomáhají při akceleraci fyziky programem Nvidia PhysX. Což může někdy zpomalovat hru a někdy dochází k opravdu razantnímu poklesu FPS. Doporučuji tuto možnost vypnout. Nastavení najdete buďto v nastavení samotné hry, nebo v nastavení grafiky. Možnost najdete v nVidia-3D Settings. Ideální varianta by byla, odinstalovat PhysX úplně (pozor, některé hry jí vyžadují).
    4.) Snížit detaily u dané hry na menší, nebo na minimum.
    CS:GO (vše najdete v nastavení, radím toto): Úsporný režim pro notebooky OFF, Shadow Quality LOW, Shader Detail LOW, Multisampling NONE, Texture Filtre DISABLED, Vertical Sync DISABLED, Motion Blur DISABLED.

    Pokud by problém přetrvával, nebo jste nenašel možnosti doplním informace.

    -pomeranc

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (4)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.