Lenovo IdeaPad Z580 59-351940

80 %

Popis produktu

Parametry produktu

Operační systém
bez OS

Recenze

    Parametry produktu

    Operační systém
    bez OS

    Popis produktu

    Lenovo IdeaPad Z580

    Řada notebooků Lenovo IdeaPad Z představuje cenově dostupnou zábavu stylového provedení, tedy notebooky pro multimediální nasazení za rozumnou cenu. Uživatelé si dále mohou vybrat z několika barevných variant dle vlastních preferencí. Notebooky IdeaPad Z proto přináší mobilní multimediální zábavu opravdu všem. Notebookům samozřejmě nechybí ani bezpečnostní prvky v kombinaci s vysokým výkonem a podporou multimediálních funkcí.

    Zábava a multimédia

    Stylový notebook IdeaPad řady Z vám svým výkonem i multimediálními funkcemi bude stačit následující řadu let. Řada Z je určena jak pro domácí využití, tak pro multimediální prožitek na cestách. Stačí si jen vybrat správnou velikost úhlopříčky displeje. Multimédia dále podtrhuje displej s LED podsvícením a poměrem stran 16:9. Tedy ideálními parametry pro sledování videa. K tomu je nutné připočíst i specializované stereo reproduktory v kombinaci s Dolby Home Theater v4 a dostatečnou výdrž při práci na bateriové napájení.

    Design a praktičnost

    Notebook IdeaPad Z bude okolí každému majiteli závidět. Design a provedení splňují moderní trendy v kombinaci s několika barevnými provedeními, které podtrhnou individualitu uživatele. Tenké provedení v kombinaci s nízkou hmotností přímo vybízejí využívat notebook i na cestách. Notebooku ovšem nechybí ani praktické funkce. Zde je třeba zmínit alespoň důraz kladený na bezpečnost. Za všechny lze jmenovat například VeriFace, tedy funkci pro detekci obličeji, který se tak stane vaším heslem k počítači. Nechybí ani funkce zálohy a obnovy, které jsou v dnešní době stále populárnější.

    Technická specifikace

    Tento konkrétní model z řady notebooků Lenovo IdeaPad Z, resp. Z580, je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Core i5-3210M. Ten pracuje na frekvenci 2.5GHz, který podporuje technologie TurboBoost pro navýšení pracovní frekvence až na 3.1GHz a Hyperthreading, a je dále doplněn o 4GB operační paměti typu DDR3. O zobrazení se stará 15.6" velký displej s rozlišením HD, tedy 1366x768 obrazových bodů. Displej navíc disponuje moderním LED podsvícením. Grafická data mu poskytuje karta NVIDIA GeForce GT 635M se 2GB vlastní paměti. Pro uživatelská data je připraven 500GB pevný disk a nechybí ani DVD±RW/RAM optická mechanika. Mezi dostupná rozhraní patří i Wi-Fi a Bluetooth. Nechybí ani čtveřice USB konektorů, z nichž jsou dva specifikace 3.0, a mnohé uživatele potěší numerická část klávesnice stejně jako technologie WiDi pro bezdrátové připojení displeje. Notebook je dodáván s operačním systémem FreeDOS.

    Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

    Hodnocení produktu

    4zákazníci doporučují produkt
    2zákazníci nedoporučují produkt
    80 %
    průměr z 14 hodnocení
    5
    9 ×
    4
    3 ×
    3
    0 ×
    2
    0 ×
    1
    2 ×
    • Nedoporučuje produkt

      10 %
      • Vyhozených 16 000 za nefunkční zmetek co se seká s windows, který nefunguje jak má mluví za vše. Vypadávání wifi naprosto běžné. Nikdy nekupovat. Moje druhá bohužel špatná zkušenost s rádoby kvalitně vzhlížející značkou. Lenovo NE

      Vyhozených 16 000 za nefunkční zmetek co se seká s windows, který nefunguje jak má mluví za vše. Vypadávání wifi naprosto běžné. Nikdy nekupovat. Moje druhá bohužel špatná zkušenost s rádoby kvalitně vzhlížející značkou. Lenovo NE

    • Doporučuje produkt

      100 %
      • Váhha
      • Výdrž
      • Výkon
      • Konstrukce
      • Zpracování
      • Dostupné ovladače
      • Nejlepší servis ze všech možných značek (notebook opraví do týdne)
      • Pozorovací úhel
      • Narozdíl od Z570 nemá senzorová tlačítka
      • Rozlišení

      Geniální stroj, rozjede i náročné hry. Doporučuji!

    • Doporučuje produkt

      100 %
      • tento notebook je ůžasný! je silný takže můžete jako hráči na něm hrát hry
      • žádné proti nemám

      ůplně ůžasný!

    • 80 %
      • rozjede to hry jako the sims 3
      • zvuk
      • špatný úhel displeje

      notebook mám od vánoc a používám ho denně. já osobně s ním nemám žádný problém, jen když se načítá víc věcí najednou tak se někdy seká ale jen málokdy...

    • Doporučuje produkt

      90 %
      • Dostatečný výkon pro hry (BF3 na střední detaily utáhne v pohodě 30+ fps)
      • Ovládáni chlazení a hlasitosti pomocí dotykových (kapacitních) senzorů
      • Velký Touchpad
      • USB 3.0
      • Repráčky taky nejsou nejhorší
      • Displej hrůza :) špatný pozorovací úhel a venku špatně použitelný

      Lenovo Z580 je slušnej stroj za dobrou cenu. Až na ten horší dispej nemám žádný problém. Klávesnice je v pořádku. Zvuk taky není špatný s porovnání s ostatníma. Dostatečný výkon pro hraní pokud nejste náročný.

    • Doporučuje produkt

      90 %
      • Kovové tělo
      • Kvalita zpracování
      • Vysoký výkon
      • Velká výdrž na baterii
      • Slabší pozorovací úhel displeje

      Výborný notebook! Na těle požity kovové materiály (víko displeje a z vnitřní strany samotného těla notebooku. Vše dobře drží při sobě, víko displeje se neprohýbá, panty dobře drží. Displej samotný pak má slabší pozorovací úhly, to ale není v této cenové kategorii nic neobvyklého. Díky procesoru i5 a grafické kartě GT635M, má notebook dostatečný výkon i pro nejnovější hry, a různé náročné aplikace. Výdrž na baterku mě velmi překvapila, v plně úsporném režimu se dá dostat klidně až na 9 hodin. Při běžném provozu (zaplá wi-fi, přiměřeně ztmavený displej a žádné extra náročné aplikace) se výdrž pohybuje okolo cca 5-6 hodin. Při plném zatížení, například v náročné hře pak 2 hodiny. Malou nevýhodou je že baterka neposkytne 100% výkon, ale pro běžné použití bez problémů.
      Váha i rozměry jsou lehce větší než u většiny srovnatelných ntb, ale v praxi to nepoznáte. Reproduktorky hrají poměrně kvalitně na notebook, avšak pouze se zaplou aplikací Dolby home theater. Pod displejem (když máte notebook otevřený) jsou umístěna kapacitní tlačítka pro ovládání zvuku, zmíněné aplikace Dolby home theater a otáček ventilátoru (režimy standard, mimořádně tichý, účinně odvádění tepla a odprašování).
      Notebook mám druhý týden, používám ho denně a jsem velmi zpokojený. Ani nevím co mu vytknout. Při srovnání podobných notebooků od jiných značek (Asus, Acer, ale i jiné podbné modely od Lenova) jse opravdu rád že jsem vybral tento!
      Snad jen zmíněné nižší pozorovací úhly u displeje, ale v tom za tuto cenu konkurence není lepší a NE100% výkon na baterii, takže pro nejnáročnější hry budete potřebovat zásuvku.

    • Nedoporučuje produkt

      10 %
      • lenovo g 555 nedoporučuji

      Lenovo G 555, poř. cena 11 999,- v Alza v Praze, koupeno v dubnu 2000

      Hardwarovou chybu mě napoprvé nechali zaplatit - chyba při vystavování hlaviček na disku - opraveno nahráním nového SW, klasifikováno jako MIMOZÁRUČNÍ oprava. Druhou reklamaci na totéž za 2 měsíce už uznali a harddisk vyměnili za 3 dny.

      Nicméně notebook je 2,5 roku od koupi opět nefunkční - studený spoj na základové desce.

      Jednalo se o zmetek, mj. vyrábějí to v ČÍNĚ.

      Nikomu nedoporučuji

    {"Oblíbené kategorie":[["Aditiva do posilovačů řízení","https://aditiva-do-posilovacu-rizeni.heureka.cz/"],["Podkladové báze","https://podkladove-baze.heureka.cz/"],["Osvětlení do akvárií","https://osvetleni-akvaria.heureka.cz/"],["Naslouchátka","https://naslouchatka.heureka.cz/"],["Repelentní svíčky","https://svicky.heureka.cz/f:24633:1/"],["Revizní dvířka do sádrokartonu","https://revizni-dvirka.heureka.cz/f:31758:42871851/"],["Lyžařské brýle Roxy","https://lyzarske-bryle.heureka.cz/f:8647:386539/"],["Slámová vína","https://vina.heureka.cz/f:23115:32449112/"],["Steliva pro kočky Biokat´s","https://steliva-a-toalety-pro-kocky.heureka.cz/f:9040:84787/"],["Plyšové hračky Peppa Pig","https://plysaci.heureka.cz/f:5868:23144524/"]],"Vybrané značky":[["Notebooky Microsoft","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:27445322/"],["Notebooky Panasonic","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9485/"],["Notebooky Apple","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9539/"],["Notebooky MSI","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9406/"],["Notebooky Eben","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:43527438/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat laminovací fólii?","https://laminovaci-folie.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-laminovaci-folii/"],["Jak vybrat squashovou tašku?","https://squashove-tasky.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-squashovou-tasku/"],["Jak vybrat paruku?","https://paruky.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-paruku/"]],"Vybrané produkty":[["Dřevěná spona do vlasů č. 602","https://spony-do-vlasu.heureka.cz/drevena-spona-do-vlasu-c-602/"],["Mach1 TRUCKY 30 Disc","https://rafky.heureka.cz/mach1-trucky-30-disc/"],["Esmara Dámské džíny Mom Fit modrá","https://damske-dziny.heureka.cz/esmara-damske-dziny-mom-fit-modra_6/"],["Tidlo sada nádobí modrá 13ks","https://prislusenstvi-k-detskym-kuchynkam.heureka.cz/tidlo-sada-nadobi-modra-13ks/"],["TESCOMA Háčky na šaty k ramínkům FANCY HOME, 6 ks - Tescoma","https://podprsenkova-raminka.heureka.cz/tescoma-hacky-na-saty-k-raminkum-fancy-home-6-ks-tescoma/"],["Asus FA506NF-HN009","https://notebooky.heureka.cz/asus-fa506nf-hn009/"],["Candy CSG6B/4U2","https://varne-desky.heureka.cz/candy-csg6b-4u2/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}