Lenovo IdeaPad Z510 59-392795

65 %

Popis produktu

Parametry produktu

Operační systém
bez OS

Recenze

  • , zakoupeno v OKAY.cz

    Doporučuje produkt

    90 %
    • vše ok
    • chybí ovladače na linux

    dobrá cena, dostupnost

Parametry produktu

Operační systém
bez OS

Popis produktu

Lenovo IdeaPad Z510

Řada notebooků Lenovo IdeaPad Z představuje cenově dostupnou zábavu stylového provedení, tedy notebooky pro multimediální nasazení za rozumnou cenu. Uživatelé si dále mohou vybrat z několika barevných variant dle vlastních preferencí. Notebooky IdeaPad Z proto přináší mobilní multimediální zábavu opravdu všem. Notebookům samozřejmě nechybí ani bezpečnostní prvky v kombinaci s vysokým výkonem a podporou multimediálních funkcí.

Zábava a multimédia

Stylový notebook IdeaPad řady Z vám svým výkonem i multimediálními funkcemi bude stačit následující řadu let. Řada Z je určena jak pro domácí využití, tak pro multimediální prožitek na cestách. Stačí si jen vybrat správnou velikost úhlopříčky displeje. Multimédia dále podtrhuje displej s LED podsvícením a poměrem stran 16:9. Tedy ideálními parametry pro sledování videa. K tomu je nutné připočíst i specializované stereo reproduktory v kombinaci s Dolby Home Theater v4 a dostatečnou výdrž při práci na bateriové napájení.

Design a praktičnost

Notebook IdeaPad Z bude okolí každému majiteli závidět. Design a provedení splňují moderní trendy v kombinaci s několika barevnými provedeními, které podtrhnou individualitu uživatele. Tenké provedení v kombinaci s nízkou hmotností přímo vybízejí využívat notebook i na cestách. Notebooku ovšem nechybí ani praktické funkce. Zde je třeba zmínit alespoň důraz kladený na bezpečnost. Za všechny lze jmenovat například VeriFace, tedy funkci pro detekci obličeji, který se tak stane vaším heslem k počítači. Nechybí ani funkce zálohy a obnovy, které jsou v dnešní době stále populárnější.

Klíčové vlastnosti

Tento konkrétní model z řady notebooků Lenovo IdeaPad Z, resp. Z510, je vybaven dvoujádrovým procesorem Intel Core i5-4200U. Ten pracuje na frekvenci 1.6GHz s možností navýšení až na 2.6GHz v režimu TurboBoost a je dále doplněn o 4GB operační paměti typu DDR3. O zobrazení se stará 15.6" velký matný displej s rozlišením HD, tedy 1366x768 obrazových bodů. Displej navíc disponuje moderním LED podsvícením. Grafická data mu poskytuje karta Intel HD Graphics. Pro uživatelská data je připraven 1TB hybridní pevný disk vybavený 8GB SSD částí pro zrychlení běhu operačního systému a nechybí ani DVD±RW/RAM optická mechanika. Mezi dostupná rozhraní patří i Wi-Fi a Bluetooth. Nechybí ani trojice USB konektorů, z nichž jsou dva specifikace 3.0. Notebook je vybaven praktickou podsvícenou klávesnici a dodáván s operačním systémem FreeDOS.

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Hodnocení produktu

2zákazníci doporučují produkt
3zákazníci nedoporučují produkt
65 %
průměr z 8 hodnocení
5
2 ×
4
2 ×
3
2 ×
2
2 ×
1
0 ×
  • Nedoporučuje produkt

    40 %
    • Slušná výdrž baterie (pokud neodejde)
    • Doposud bezproblémový provoz
    • Slušná cena
    • Neseriózní přístup Lenovo

    Od prosince 2014 máme notebook IdeaPad Z510 a "odešla nám baterie". Není možné notebook bez zapojení do sítě zapnout. Dle mého se nejedná pokles kapacity - baterie je KO.
    Na stránkách Lenovo je napsáno:

    "Pro koncového spotřebitele se na produkty Lenovo podle zákona vztahuje standardní záruka 2 roky. Baterie zakoupená společně s notebookem přebírá záruku notebooku. Je-li baterie zakoupena zvlášť, vztahuje se na ni nová záruka s trváním 2 roky. Záruka na baterii se nevztahuje na pokles kapacity, pouze na materiálové vady."

    Na webu prohlášení:
    http://www.ictmanazer.cz/2014/05/lze-reklamovat-doslouzilou-baterii-u-notebooku-v-zaruce/

    „Záruka na notebooky Lenovo se vztahuje i na výměnu baterií. Důvodem výměny je stav, kdy je baterie zcela nefunkční, což znamená, že notebook nelze uvést do provozu na baterii. Záruka pro spotřebitele je 24 měsíců. Komerční subjekty mohou uplatnit takovou záruku, kterou dává výrobce standardně, nebo takovou, kterou si zakoupí,“ vysvětluje Petr Toman, generální ředitel Lenovo Czech Republic.

    Bohužel realita je jiná! Údajně je záruka pouze 1 rok (2x telefonát na Lenovo CZ) a nová baterie + výměna je za cca 2.100,- Kč + doprava.
    Co dodat ...
    Hodnocení je způsobeno pocitem "obelhaného spotřebitele".
    „Spokojený“ spotřebitel

  • Nedoporučuje produkt

    50 %
    • Porovnání cena výkon
    • Po necelém roce užívání mi odešla baterka. Tudíž musím mít počítač neustále připojený ke zdroji. Čekala bych o dost delší výdrž. Touchpad je velmi těžké ovládat, proto se bez myši neobejdete

    Dokud neodešla baterka, tak jsem byla s počítačem spokojená.

  • Doporučuje produkt

    70 %
    • Celkem pěkný vzhled
    • Za tu cenu slušné komponenty
    • Podsvícená klávesnice
    • Dobrý procesor z turbo boostem až na 3,2 GHz a novou architekturou Haswell
    • Matný display
    • Grafika od nVidia (kvalitní grafické ovladače)
    • 8 GB SDD paměti pro cache
    • Pokud chcete zmáčknout tlačítko "F1" až "F12", tak musíte zmáčknout tlačítko "Fn", pro mě je to dost nepraktické jelikož se pod těmito klávesy skrývají funkce jako vypnutí zvuku, monitoru, atd. (pokud nezmáčknete "Fn")
    • Je to pouze jeden konektor pro jack, jelikož mám mikrofon a sluchátka (tudíž 2 jacky), tak jsem si musel přikoupit redukci cca za 120 Kč.
    • Po delším používání mě pálí levá ruka, díky ohřívání až po tlačítka EDX jsou klávesi dosti horké, například při hraní her, nebo renderu.
    • Grafika rozhodně není od toho, abyste si zapnuli Battlefield 3 na ultra detaily (NENÍ TO HERNÍ NOTEBOOK, mimochodem nikde není definováno a nebude, co má mít herní notebook)
    • Přenosnost dostačující.
    • Touchpad je jeden z nejhorších, co jsem kdy používat, myš je poviností. (Je dost nepřesný, a často dělá něco jiného než má [I když mám ovladače pro touchpad přímo od Lenovo])
    • Na vrchní vrstvu (tu černou, nebo čokoládovou, záleží jaký máte) se chytá hodně prachu a jsou vidět fleky od prstů)
    • Reproduktory nejsou tak kvalitní
    • 2x USB 2.0 v levém boku a 1x USB 3.0 v pravém boku, preferoval bych 2x USB 3.0 v levé i pravé boku a to samé s USB 2.0.
    • Některé konektory nedrží pevně ve zdířkách, i když nejsou nějak opotřebované nebo menší než by měli být.

    Čekal jsem víc.
    Jelikož jsem student, tak mám možnost používat Windows zdarma, proto jsem si ho koupil bez operačního systému a vyplatilo se to hodně. (je tam pouze FreeDos) Pokud se chcete dostat do biosu, nezapomeňte mačkat "Fn" + "F2", pokud mačkáte jenom "F2", tak zesilujete zvuk. Na to, že mám notebook krátkou dobu, tak jsem se do něj kriticky opřel docela dost. Doufám, že se neobjeví nějaké technické závady.
    Práce s grafickými editory je možná, ale moc ho nedoporučuji, pokud na to ten notebook potřebujete.
    Mám docela problém s klávesnicí, mám posunuté prsty o jednu klávesu nahoru, jelikož když píšu, tak se na klávesnici nedívám. Takže někdy místo nicku Paulie napíšu 0qáiáč

  • Nedoporučuje produkt

    30 %
    • Procesor, grafika, atd. Parametrově v pořádku.
    • Tragická klávesnice - vlní se a promačkává. Naprosto příšerný displej s nízkým rozlišením. Windows 8.

    Parametrově dobrý ntb, který však zabíjí příšerný displej (humus zejména s Windows 8) a špatná klávesnice s velice ubohým zpracováním. Windows 8 je poslední hřebíček do rakve tohoto ntb.
    Nedoporučuji.

  • , zakoupeno v OKAY.cz

    Doporučuje produkt

    90 %
    • vše ok
    • chybí ovladače na linux

    dobrá cena, dostupnost

{"Oblíbené kategorie":[["Motobaterie","https://baterie-motocykl.heureka.cz/"],["Prací prostředky","https://praci-prostredky.heureka.cz/"],["Šrouby do ledu","https://srouby-do-ledu.heureka.cz/"],["Tiskové struny","https://tiskove-struny.heureka.cz/"],["Osvěžovače vzduchu","https://osvezovace-vzduchu.heureka.cz/"],["Piškoty Opavia","https://piskoty.heureka.cz/f:32747:44053096/"],["CB vysílačky","https://vysilacky.heureka.cz/f:12396:305121/"],["Dřevěné boudy pro psy","https://boudy-pro-psy.heureka.cz/f:35614:44229131/"],["Vína Hruška","https://vina.heureka.cz/f:3634:1756924/"],["Kloubní výživa pro koně Topvet","https://vitaminy-pro-kone.heureka.cz/f:31601:42842816;31602:42828588;31621:42828018/"]],"Vybrané značky":[["Notebooky Gigabyte","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:172622/"],["Notebooky Eben","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:43527438/"],["Notebooky Razer","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:43527403/"],["Notebooky Apple","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9539/"],["Notebooky Asus","https://notebooky.heureka.cz/f:2278:9320/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat kartáč na psa?","https://kartace-na-psy.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-kartac-na-psa/"],["Jak vybrat úklidovou dezinfekci?","https://uklidove-dezinfekce.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-uklidovou-dezinfekci/"],["Jak vybrat pohovku?","https://pohovky.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-pohovku/"]],"Vybrané produkty":[["Jitex Ibol 701 bílá","https://tilka-a-natelniky.heureka.cz/jitex-ibol-701-bila/"],["Bunda MFH US MA1 černá","https://army-a-lovecke-bundy-kabaty-a-bluzy.heureka.cz/bunda-mfh-us-ma1-cerna/"],["Faber-Castell sada 11 ks 115220","https://tuzky-a-mikrotuzky.heureka.cz/faber-castell-sada-11-ks-115220/"],["Barevná obálka Clariana vlhčící tmavě modrá","https://obalky.heureka.cz/barevna-obalka-clariana-vlhcici-tmave-modra/"],["DAIWA KŠILTOVKA ČERNÁ/ČERVENÁ KOSTKOVANÁ","https://rybarske-ksiltovky-cepice-rukavice.heureka.cz/daiwa-ksiltovka-cerna-cervena-kostkovana/"],["Sociální dovednosti ve škole","https://e-book-elektronicke-knihy.heureka.cz/socialni-dovednosti-ve-skole/"],["Richter R.101.ZA.90.F1.TB3","https://dverni-kovani.heureka.cz/richter-r-101-za-90-f1-tb3/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}